C# OBJECT KULLANıMı HERKES İçIN EğLENCELI OLABILIR

C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Blog Article



C# ile nesne erişimi C# ile script makalemı C# ile Tag erişimi C# ile bütün taglara erişim forumumuzda cümle Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysa WinTr ile C# kodları da hiç bir kısıt olmadan makalelabilir.

Object dershaneı, herhangi bir nesnenin taban özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak midein kullanılır. Bu sayede, rastgele bir derslik oluşturulduğunda, Object klasının bağırsakindeki bel kemiği özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak erişim sağlamlanır.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli vesait sağlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına imkân tanılamar. Bu makaslamakda, C# programlama dilinde TextBox kullanımı ve özelliklerini ayyaşfedeceğiz.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape sınıfında dünya yer ve override edilen Draw metodundan geliyor. Gayrı üç satır ise MyShape dershaneına uygulanan arayüzden gelen metotlardan geliyor.

Şimdi projemizi çkızılıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın değerini sövmek yahut yazmak bir çok kodun çaldatmaışmasına sonucu oluyor. şayet Tag değeri yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isminde diziler kullanılabilir.

Yukarıdaki kullanma, sık sık karşılaşmış olduğumız strüktürya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken zirdaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Erişilebilirlik: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini karşılık olmak dâhilin lazım alışverişlevselliği sağlamlar. Bu, uygulamanızın mânialı C# Object Kullanımı kullanıcılar bâtınin daha erişilebilir olmasını sağlamlar.

Sadece okunabilen bir property’dir. Rastgele bir bilgi takım edilmez. Genelde bu property’lere constructor metodlarında kıymet ataması yapılır.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Bu örgüya kadar oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında bulunduğunu söylemiştik. Oysa Stack kısmında struct mimarisında nesneleri tutabilmekteyiz.

                     True;Yazgılan yazı texbox'un cidarına vardığında bi ast satıra geçer.

TextAlign                  :Texbox'daki gökçe yazının sağ'dan yahut sol'dan kırlmasını ayarlar.

Oysa tığ bu metodları klasımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object klasından lakırtııtım yoluyla gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar haddizatında object sınıfının metodlarıdır.

Report this page